
SIK SORULAN SORULAR
OYUN TERAPISI NEDIR?
Oyun terapisi çocukların hem fiziksel hem bilişsel hem de psikososyal gelişimleri açısından oldukça önemli olan oyundan çocuklarda var olabilecek psikososyal problemlerin tedavisinde yararlanmayı amaçlayan bir terapi yaklaşımıdır. Çocuklarda çekingenlik, utangaçlık, saldırganlık, kardeş kıskançlığı, ayrılık kaygısı, seçici konuşmazlık (seçtiği kişilerin dışında konuşmama) gibi çok sayıda uyum problemi görülebilmektedir ve oyun terapisi bu uyum problemlerinin çözümünde oldukça etkili bir yoldur.
Danışmanlık seansları ne kadar sürüyor, hangi aralıklarla görüşülüyor?
Danışma oturumlarının süresi oturuma katılacak kişi sayısına ve hangi konuda danışmanlık alınacağına göre değişiklik göstermekle beraber ortalama olarak 50 dk. sürmektedir. Danışma sıklığı da genel itibariyle haftada bir gün şeklinde gerçekleşir. Seans süreleri ve ücretler hususunda ayrıntılı bilgiye telefon numarasından ya da kuruma gelerek erişebilirsiniz.
Atölye çalışmalarınız nelerdir?
Atölye çalışmaları yetişkin, ergen ve çocuk gruplarıyla yapılacak psiko-sosyal aktiviteleri içermekle beraber konuları ve sıklıkları süreç içerisinde katılımcıların özelliklerine göre belirlenecektir. Örnek atölye çalışmaları: Sanat Terapisi Atölye Çalışması, Pandemi Sürecinde Psikososyal Destek Atölye Çalışması, Zeka Oyunları Atölye Çalışması, Sosyal Beceri Eğitimi Atölye Çalışması vb.
Kullandığınız teknikler hakkında bilgi verir misiniz?
Danışan ihtiyacına göre kum terapisi, sanat terapisi, masal terapisi, oyun terapisi, terapötik kartlar, resim analizi vb. teknikler kullanılmaktadır. Bu teknikler günlük hayatta bilinen sorunların danışmanlık süreci içerisinde yeniden kontrollü şekilde deneyimlenmesini ve böylelikle çözüme kavuşmasını sağlar. Ayrıca bilinçaltında var olan ve gün yüzüne çıkmayan sorunların bilinç düzeyine çıkarak çözümlenmesini sağlar.